Vres Ftera NGO – Βρες Φτερά ΑΜΚΕ


Ευκαιρίες στα μέτρα σου

Η ΑΜΚΕ «Βρες Φτερά» στοχεύει στην ενδυνάμωση ευάλωτων ομάδων και νέων ηλικίας 15+ στην πορεία τους προς την ενηλικίωση, την χειραφέτηση, την ανθεκτικότητα και την οικονομική ανεξαρτησία. Η οργάνωση στηρίζει τους/τις ωφελούμενους/ες για να κατακτήσουν την αυτονομία τους και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Η ομάδα του “Βρες Φτερά” δούλεψε εθελοντικά για 6+ χρόνια με νεαρά άτομα από Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας. Εκεί παρατηρήσαμε ότι σε μεγάλο ποσοστό οι νέοι/ες αποτυγχάνουν να αποκτήσουν ή και να συντηρήσουν μια θέση εργασίας. 

Μιλώντας με κοινωνικές λειτουργούς ανακαλύψαμε ότι πολύ συχνά άτομα που μεγαλώνουν σε δύσκολα περιβάλλοντα δεν ολοκληρώνουν με επιτυχία την εκπαίδευση ή την επαγγελματική τους κατάρτιση, αδυνατώντας να θέσουν στόχους και να παραμείνουν συνεπείς σε κάποια δέσμευση. 

Αλλά η επαγγελματική αποκατάσταση γι΄αυτά τα άτομα είναι συνώνυμη της οικονομικής τους ανεξαρτησίας, η οποία πολύ επιτακτικά οφείλει να ξεκινήσει πριν την παύση της οικονομικής τους στήριξης από κάποιον φορέα, στου οποίου την προστασία βρίσκονται.